Nova drama u Srbiji: Odlaže se početak Superlige

Početak nove sezone u Superligi Srbije mogao bi da bude odložen.

O pomeranju starta Superlige Srbije odlučivaće u četvrtak Sud za sportsku arbitražu u Lozani.

Na zahtjev advokatskog tima Kolubare za uvođenjem privremene mjere, poslije izbacivanja lazarevačkog kluba iz superligaškog društva, CAS je brzo reagovao. Iz Lozane je jutros stigla potvrda da će Sud za sportsku arbitražu, po hitnom postupku, u četvrtak odlučivati po zahtjevu iz Lazarevca, piše “Sport klub“.

Do srijede, u 16 časova, obje strane dužne su da se izjasne o kompletnom slučaju.

Advokatski tim Kolubare obratio se vrhovnoj instanci, zbog oduzimanja licence, izbacivanja Kolubare iz Superlige i disciplinskog postupka protiv kluba. Iz Lozane je stigao ekspresan odgovor i u narednim satima slijedi još jedna drama u najavi 18. šampionata Srbije.

Konačna odluka, poslije zahtjeva za izricanjem privremene mjere, očekuje se do četvrtka popodne.

Fudbalski savez Srbije izbacio je u ponedjeljak Kolubaru iz superligaškog društva. Prvi put u istoriji, FSS je oduzeo licencu klubu elitnog ranga.

Lazarevčani nisu izbačeni u Srpsku ligu, kako su prenijeli skoro svi tamošnji mediji. O sudbini i mjestu Kolubare u narednoj sezoni odlučivaće Disciplinska i etička komisija FSS, početkom avgusta.

Usput, lazarevački klub izbačen je i iz Zajednice Super i Prve lige Srbije. Kolubara je izbrisana iz članstva zbog kršenja statuta udruženja klubova. Odluka o ovom predmetu trebalo bi da bude otkucana tokom utorka.

Novi slučaj ponovo se nalazi u Lozani…

Postavi odgovor