Važna podrška za Slobodu: "Mujkanović i njegovi saradnici zaslužuju sve pohvale"

Tuzlanska Sloboda je prvi dio sezone Prve lige Federacije BiH okončala na prvom mjestu, a iz Udruženja građana Sloboda Tuzla su podržavali rad nove uprave na čelu sa Senadom Mujkanovićem.

Saopštenje UG Sloboda Tuzla prenosimo u cjelosti.

“Podržavamo upravu Slobode na čijem čelu je Senad Mujkanović. Nakon polusezone u 1. ligi Federacije BiH i osvajanja 1. mjesta predsjednik UO FK Sloboda Tuzla, Senad Mujkanović i njegovi saradnici zaslužuju sve pohvale.

Predsjedniče, želimo izraziti iskreno zadovoljstvo i divljenje za impresivan rad koji ste pokazali od preuzimanja kluba u julu 2023. godine. Vaša predanost, stručnost i sposobnost vođenja kluba kroz teške trenutke zaslužuju najiskreniju pohvalu.

Vaš povratak na čelo FK Sloboda Tuzla u drugom mandatu bio je od suštinskog značaja za stabilizaciju kluba, naročito nakon ispadanja u niži rang takmičenja. U kratkom periodu, uspjeli ste implementirati promjene u upravi, stručnom štabu i igračkom kadru, što se jasno odrazilo na terenu. Osvajanje 1. mjesta na polusezoni je izuzetan uspjeh i rezultat marljivog rada cijelog tima.

Naročito treba istaći vašu sposobnost da se nosite s izazovima, kako sportskim tako i organizacionim, te da uspješno vodite klub iako ste se suočavali s preprekama u prvom mandatu, kada je Sloboda bila na korak od plasmana u evropsko takmičenje. Vaša odlučnost da nastavite raditi u korist kluba, čak i nakon prekida prvog mandata, pokazuje posvećenost ciljevima i viziji koju imate za FK Sloboda Tuzla, kao jedan od vodećih fudbalskih kolektiva u BiH.

Ponosno smo svjedoci kako je klub, pod vodstvom gospodina Senada Mujkanovića, brzo prešao put od izazova do trijumfa. Postignuti rezultati na terenu ne samo da su obradovali navijače, već su i pokazali vašu sposobnost da pravilno usmjeravate resurse i talente kluba.

Uz vašu posvećenost, optimizam i strateški pristup, vjerujemo da će FK Sloboda Tuzla nastaviti ostvarivati uspjehe, kako na domaćem tako i na evropskom nivou. Pored osvajanja titule jesenjeg dijela prvenstva, Sloboda je ostvarila plasman u završnicu Kupa BiH što dovoljno pokazuje ambicije kluba.

Predsjedniku Mujkanoviću želimo mnogo sreće u nastavku sezone i vjerujemo da će klub s Upravnim odborom kojim predsjedava Mujkanović postati još snažniji i stabilniji” – stoji u saopštenju.

Postavi odgovor