(VIDEO) Mirko Mikić: "Ne mogu da budem zadovoljan utakmicama kao što je ova"

Trener Borca Mirko Mikić na zvaničnoj konferenciji za novinare poslije pobjede nad Konjuhom istakao je da nije baš zadovoljan igrom svojih izabranika.

Rukometaši Borca ostali su neporaženi i poslije 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ovog puta savladali su ekipu Konjuha na domaćem terenu. 

“Krajnji rezultat i nije realna slika onog što se dešavalo na terenu. Ponovo govorim da nama nisu važne pobjede toliko, koliko sami način na koji igramo. Ja ne mogu da budem zadovoljan utakmicama kao što je ova. Do sada je išlo sve super i kako treba, ali u ovom meču defanzivno je bilo dosta loše, ofanzivno smo promašili dosta zicera, uključujući i tri penala, što je stvarno previše”izjavio je Mikić pa dodao:

“Na kraju smo uspjeli nekako doći do pobjede zahvaljujući dobrom trčanju. Čestitam Konjuhu na odličnom izdanju, smatram da su jako kvalitetna ekipa koja podiže formu i da će biti tako u nastavku. Takođe četitke igračima Borca, oni su poprilično istrošeni, pogotovo ako se u obzir uzme da smo na ovoj utakmici igrali bez nekoliko važnih igrača na bekovskim pozicijama. Sada se spremamo za Tuzlu i nadam se da ćemo tamo odigrati mnogo bolje nego što je to bio slučaj u ovom meču”.

Posljednju utakmicu u jesenjem dijelu sezone rukometaši Borca odigraće u Tuzli protiv Slobode u okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Postavi odgovor