Jagodić: "Svaka čast igračima, odradili su sve što smo se dogovorili"

Sloga Meridian je odigrala još jednu prijateljsku utakmicu na Zlatiboru u sklopu priprema za novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a ovoga puta su odmjerili snage protiv IMT-a.

Meč je završen rezultatom 0:0, a trener dobojskog tima, Vlado Jagodić, sumirao je utiske utakmice protiv ekipe koja će od ove sezone nastupiti u Superligi Srbije.

“Današnja utakmica je ostvarila svoj cilj, jer sam želio da grupa igrača odigra 75 minuta protiv jako dobre ekipe IMT-a. Ne treba valjda napominjati da je to novi Superligaš Srbije. Ono što sam u najavi rekao, tih 75 minuta sam želio da proteknu u kvalitetnoj i taktički odgovornoj igri, što sam i dobio. Svaka čast igračima, odradili su sve što smo se dogovorili. Izostao je gol, iako smo imali tri veoma dobre situacije. Protivniku smo za to vrijeme dozvolili da nas ugrozi samo iz dva kornera i kada sve to sagledam naravno da sam zadovoljan te sto odsto siguran da idemo dobrim putem. Najveći dobitak je da su i svi igrači zdravi, a i ova grupa mladih igrača zaslužuje svaku pohvalu jer su izdržali tih 15 posljednjim minuta protiv IMT-a” – rekao je Jagodić, pa dodao:

“Nismo u fazi napada nešto ni mogli očekivati i uraditi, a njih svakako sutra očekuje težak zadatak, a to je da i oni pokušaju da izguraju 75 minuta protiv Inđije, koja nije ništa slabija od IMT-a. Nakon sutrašnjeg dana slijede tri dana treninga, a onda i posljednja provjera protiv Hata iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Mene kao trenera veseli činjenica da sve ide po planu. Uvijek sam i govorio da nije nebitan rezultat, naravno da je bitan, jer samopouzdanje raste. Vidim i da igračima raste samopouzdanje jer zadnje dvije utakmice nismo primili gol, što znači da to što radimo na treninzima donosi određenu sigurnost. Kad bismo još uspjeli i pobjeđivati, to bi bila prava stvar. Ne treba zaboraviti i da imamo izuzetno težak raspored na početku i zbog toga moramo biti puni samopouzdanja da bi start bio bar približno zadovoljavajući za nas i naše navijače”.

Postavi odgovor