Al-Tuvaijri: "Neke promjene su potrebne da bi tim išao naprijed"

Šef stručnog štaba Željezničara, Abdulhakim Al-Tuvaijri, danas je održao pres konferenciju povodom utakmice 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Posušja na Grbavici.

Abdulhakim Al-Tuvaijri je potvrdio da ni na ovom susretu neće voditi tim sa klupe zbog nekompletirane papirologije.

“Radujem se utakmici. Spremni smo da odigramo dobru utakmicu. Uvijek je dobar izazov kao što je ova utakmica. Igramo prvi put pred našim navijačima od kako sam ja tu, i to je nešto posebno za mene. Trebamo još nekoliko dana, prije nego čitav proces bude kompletan. Klub čini sve što može da uradi što prije to što treba da bih ja bio na klupi” – rekao je Al-Tuvaijri, pa dodao da ima mjesta za još napretka u timu:

“Kada dođete u nešto novo, testirate igrače da vidite na kojem su nivou fizičke spreme. U dobroj su poziciji, ali treba još rada. Imamo nekoliko igrača koji se oporavljaju, nekoliko igrača koji su izašli iz povrede. Još uvijek nije sastav potpuno kompletan. U dobroj su formi, ali moramo još da radimo kako bismo bili spremni za predstojeće utakmice koje nam dolaze do zimske pauze”.

Al-Tuvaijri ističe da su takođe Željezničaru potrebne određene promjene.

“Kada sam startovao, imao sam ideju kako trebamo igrati, imam ideju kako to treba izgledati defanzivno i ofanzivno. To je kolektivni rad i samo zajedno možemo postići ono što smo zamislili. Neke stvari nedostaju, neke promjene su potrebne u postavi. Dosta je stvari koje se mogu unaprijediti, da bi tim bio na maksimumu. Tim ima mnogo potencijala. To je miks iskusnih igrača, igrača u srednjim godinama i mladih igrača. Imamo iskustvo i mladost i sa tim miksom imamo dobre šanse. Neke promjene jesu potrebne da bi tim išao naprijed, to je sigurno” – kazao je on, pa dodao:

“Ja sam rekao i igračima – idemo od utakmice do utakmice i da pokažemo karakter i ko smo, kao što smo pokazali prošlu utakmicu. Ako radiš dobro i hrabar si, rezultat će doći. Ako to sve pokažeš na terenu, onda imaš dobru šansu protiv svakog tima u ligi. Ovaj tim ima potencijal da pobijedi svaku ekipu u ligi. Obećavam navijačima i svima ovdje da ćemo raditi što jače možemo da ispunimo svoj puni potencijal i damo sve od sebe u svakoj utakmici”.

Utakmica između Željezničara i Posušja je na programu u nedjelju od 13 časova.

Postavi odgovor