Vlasnik PSŽ-a dao odgovor na pitanje o povezanosti sa Mančester junajtedom

Vlasnik Pari Sen Žermena, Naser Al Kelaifi, izjavio je da nema nikakve veze sa pregovorima o kupovini Mančester junajteda.

Porodica Glejzer je odlučila u novembru prošle godine da proda Mančester junajted, a procjenjuje se da će konačna cijena prevazići čak šest milijardi dolara.

Pregovori oko kupovine se vode već nekoliko mjeseci, a uglavnom se pominju dva imena – britanski milijarder Džim Retklif i šeik Džasim bin Hamad Al Tani.

U petak je objavljeno da je Naser Al Kelaifi, koji je i predsjednik Evropske asocijacije klubova, odigrao “značajnu” ulogu u razgovorima oko pokušaja šeika Džasima da kupi Junajted od američke porodice Glejzer. Međutim, Al Kelaifi se distancirao od toga i rekao da nema nikakve veze sa tim.

“PSŽ je moj klub, moje srce i nemam veze sa Mančester junajtedom. Ne radim ni za koga. Želim najbolje za fudbal. Kada me je taj čovek pitao, rekao sam mu svoje mišljenje. Dakle, ako me pitaju za mišljenje, sigurno ću im odgovoriti. Prenijeću im svoje iskustvo koje imam. To je to” – rekao je Al Kelaifi, koji je dodao da bi pozdravio odluku da katarski investitori kupe još neki evropski klub:

“Ako je u okviru propisa, zašto da ne. Svi, ne samo Katarci, svi”.

Evropska fudbalska unija (UEFA) ima pravilo koje spriječava vlasnike ili kompanije da imaju “odlučujući uticaj” na više od jednog kluba koji se kvalifikuje u evropska takmičenja, a pravilo je osmišljeno prije 25 godina te ima za cilj da spriječi sukob interesa.

Postavi odgovor