(VIDEO) Navijači Juventusa sramnim rasističkim povicima izvrijeđali Džeku

Juventus i Inter su se u utorak naveče sastali u polufinalu Kupa Italije, a krajnji rezultat je glasio 1:1.

Nakon završetka utakmice vidjeli smo neke jako užasne scene. Prvo su navijači Juventusa na rasnoj osnovi vrijeđali Romelua Lukakua nakon što je u 95. minutu pogodio za izjednačenje, a gol je proslavio ispred tribine na kojoj su se nalazili navijači “Stare dame“.

Tada je došlo do prvog sukoba između igrača, a sve se nastavilo ubrzo svađom između Samira Handanovića i Huana Kvadrada.

Poslije toga su igrači Intera otišli pred svoje navijače, a tu je ostalo zabilježeno kako je Edin Džeko se posebnom emocijom pokazivao na grb “Neroazura”, da bi potom skinuo jaknu i dres bacio među gostujuće navijače.

Međutim, tada je uslijedilo sramno vrijeđanje Edina Džeke od strane navijača Juventusa, a sa tribine su se čuli rasistički povici: “Džeko, us*ani cigan“. Ovo nije prvi put da su navijači Juventusa na ovakav način vrijeđali “Dijamanta”, pošto se gotovo identična stvar desila u novembru prošle godine.

Vidjećemo da li će Fudbalski savez Italije reagovati na ovo ponašanje navijača Juventusa, koji su u roku od nekoliko minuta rasno izvrijeđali i Lukakua i Džeku.

Postavi odgovor