Poznata budućnost Zlatka Dalića na klupi Vatrenih

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić potpisao je novi ugovor sa “Vatrenima” pa će na klupi Hrvatske biti do 2024. godine, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Hrvatske.

Fudbalski savez Hrvatske potpisao je novi ugovor sa Zlatkom Dalićem što znači da će 54-godišnji na klupi ‘Vaternih’ biti do kraja Evropskog prvenstva 2024.

“Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i rukovodstvu Saveza na ovakvom izrazu povjerenja. Puno sam puta istakao da za mene nema veće časti od vođenja hrvatske reprezentacije. Iako s ovim poslom dolazi ogromna odgovornost i pritisak, voditi svoju nacionalnu reprezentaciju je najveća privilegija koju jedan trener može imati i zato se nisam dvoumio kada mi je predložen nastavak saradnje” – rekao je Dalić po potpisivanju ugovora pa dodao:

“Proteklih nekoliko mjeseci sam se uvjerio da smo na pravom putu, osjećam u sebi veliku energiju i ambiciju da s ovom osvježenom Hrvatskom nastavim da ostvarujem velike rezultate i tako uveseljavam naš narod. Uvjeren sam u naš uspjeh u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024, a s obzirom na to da je domaćin Njemačka, uvjeren sam da nas čeka nezaboravna atmosfera i podrška naših navijača, a ta slika mi je nevjerovatan motiv za dalji rad”.

Dalić je selektor Hrvatske postao 2017. godine. ‘Vatrene’ je odveo do finala Svetskog prvenstva 2018. i osmine finala šampionata Evrope ovog leta.

Postavi odgovor