Skandal na susretu drugoligaša: Sudija utrčao u svlačionicu s namjerom da se obračuna sa igračima?

Fudbaleri Žepča poraženi su u šestom kolu Druge lige FBiH Centar od ekipe Koline sa 3:2, a gosti su nakon meča iznijeli određene optužbe na ponašanje glavnog arbitra.

Iz Žepča su se po završetku susreta požalili na loše suđenje glavnog arbitra zbog nedosuđenog ofsajda, a potom i sviranog jedanaesterca za Kolinu, a završili sa optužbom da je isti po završetku susreta ušao u svlačionicu sa namjerom da se fizički obračuna sa gostujućim igračima.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Odlično smo ušli u utakmicu i došli do ranog vođstva u sedmoj minuti pogotkom Badnjara nakon asistencije Adžića. Domaći ubrzo dolaze do poravnanja. U 25. minutu domaći dolaze do prednosti nakon očigledno nedosuđenog ofsajda pomoćnog suca Harisa Avdića. Drugo poluvrijeme odlična igra naših igrača. Dolazimo do poravnanja pogotkom Martinovića nakon odlične asistencije Tadića. Imali smo par prilika za preokrenuti utakmicu, međutim nismo iskoristili svoje prilike. A onda na scenu stupa glavni sudija Senad Heljić koji pokazuje na bijelu tačku iz samo njemu poznatih razloga. Dojam je da nikako nismo smjeli uzeti bod ili više s ovog gostovanja.

Po završetku utakmice dolazi do incidenta već pomenutog pomoćnog sudije Harisa Avdića i naših igrača. Pomenuti sudija se fizički htio obračunati s našim igračima ulaskom u gostujuću svlačionicu, međutim osiguranje je spriječilo veći incident. Avdić je već dolazio u sukob s našim igračima i prije 2 godine kada je našim igračima psovao majke u Vitkovićima” napisali su iz Žepča.

Postavi odgovor