Sterling se vraća u Katar

Rahim Sterling se nakon odlaska zbog porodičnih razloga vraća u Katar i biće u konkurenciji za utakmicu Engleske sa Francuskom. 

Kao grom iz vedra neba, i to samo nekoliko sati prije duela engleske reprezentacije sa Senegalom, stigla je vijest kako je Rahim Sterling tokom prošle subote napustio reprezentativni kamp u Kataru. Razlozi njegovog odlaska nisu tada odmah razjašnjeni do posljednjeg detalja, tek kasnije se saznalo kako je provaljeno u njegovu kuću te su članovi porodice bili u velikoj opasnosti.

Nije bilo jasno hoće li se Čelsijev ofanzivac ipak vratiti te opet zaigrati na Svjetskom prvenstvu, s obzirom na sve okolnosti. Ipak, u petak će se vratiti ekipi, taman na vrijeme za veliki četvrtfinalni meč s Francuskom, koji je na rasporedu u subotu, od 20 sati na stadionu “Al Bayt” u Al Koru.

Naravno, do ovog povratka ne bi niti došlo, da se tokom protekle sedmice Sterling nije dodatno uvjerio da je sigurnost njegovih najmilijih sada još i dodatno pojačana. Isto tako, izbornik Geret Sautgejt te ostatak engleske delegacije nisu ga prisiljavali na to, ovo je u potpunosti njegova odluka.

Bilo kako bilo, ovo će svejedno biti veliko pojačanje u njegovoj ekipi, uz sav napadački potencijal koji mu je bio na raspolaganju tokom te pobjede od 2:0 na Senegalcima. Doduše, ne očekuje se da bi Sterling mogao startovati od prve minute protiv aktuelnih svjetskih prvaka, ali u tom izazovnom duelu za polufinale, svaka pomoć je i te kako dobrodošla.

Postavi odgovor