Van Gal: "U petak ćete vidjeti kako se igra protiv Mesija"

Fudbalere Holandije u okviru četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Kataru očekuje duel sa Argentinom, a taj susret je najavio selektor “Lala” Luj Van Gal.

Sigurno je sa druge strane najviše u fokusu Lionel Mesi, koji je do četvtfinala praktično sam vukao Argentinu, ali selektor Holandije Luj van Gal je odgovorio na pitanje kako ga sačuvati da ne ugrozi njihov gol.

“Vidjećete u petak. Neću da vam kažem. Mesi je najopasniji kreativni igrač, u stanju je da stvara šanse i sam ih realizuje. Ipak, kada izgube loptu, njega nema mnogo u igri, što nam daje šansu” – rekao je Van Gal, koji je dodao da vjeruje da ovaj tim Holandije može do samog kraja:

“Mislim da tu imamo veliku šansu. Ostala su još tri meča, potencijalno. O ovome pričam već godinu dana, da možemo da budemo svjetski šampioni”.

Kapiten “Lala”, Virdžil van Dajk je takođe govorio o Lionelu Mesiju.

“Ono što je teško u vezi sa njim je kada mi napadamo, on tada odmara u nekom uglu. Moramo da budemo veoma odgovorni u defanzivnoj organizaciji. Uvijek gledaju gdje je, kako bi mogli da nam zadaju problem iz kontre. Ne radi se o tome da igram ja protiv njega, ili Holandija protiv njega, već Holandija protiv Argentine. Niko ne može ništa sam, moramo da imamo dobar plan” – poručio je Van Dajk.

Utakmica između Holandije i Argentine je na programu u petak od 20 časova.

Postavi odgovor