Crvena zvezda otklonila sve dileme oko nastupa Vildoze

Crvena zvezda je izdala zvanično saopštenje u vezi sa nastupom Luke Vildoze u Evropi.

Ovaj 27-godišnji plejmejker je potpisao dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom u trajanju od dvije godine, ali su se u međuvremenu oglasili iz Baskonije koja je tvrdila da polaže prava na Vildozu u evropskim takmičenjima.

Ipak, iz Crvene zvezde su riješili sve dileme oko svega što se dešavalo prethodnih dana, te su u saopštenju potvrdili da su dobili potvrdu FIBA-e da će Vildoza moći nastupiti za beogradski tim i u Evroligi i u ABA ligi.

“KK Crvena Zvezda u cilju sprečavanja bilo kakvih daljih spekulacija koje su se pojavile u pojedinim domaćim medijima, obaviještava javnost da je ponedjeljak u popodnevnim časovima stigao LOC (pismo odobrenja) za argentinskog košarkaša Luku Vildozu koji izdaje FIBA. Taj dokument (LOC) izdat je na osnovu papira kojim je Vildozin prethodni klub Milvoki potvrdio da je Argentinac slobodan igrač. Dobijanjem tog dokumenta, Vildosa će steći pravo da nesmetano bude registrovan kao igrač Crvene zvezde u ABA ligi i Evroligi” – saopštili su iz crveno-bijelog tabora.

Vildoza je prethodno nastupao za Baskoniju od 2016. do 2021. godine, nakon čega se otisnuo u NBA ligu gdje je igrao za Milvoki Bakse prije nego što je stigao u klub sa Malog Kalemegdana.

Postavi odgovor