Goran Lojo govorio o problemima u igračkom kadru

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je u Marseju prvi dio priprema za premijerni nastup na Svjetskom prvenstvu u Australiji gdje je odigrala dvije pripremne utakmice.

Bosna i Hercegovina je u pripremnom meču upisala ubjedljiv poraz od selekcije Francuske, a selektor Goran Lojo je istakao da je poraz bio i očekivan zbog problema koji se tiču igračkog kadra njegove ekipe.

Bili smo deficitarni na centarskoj poziciji, osjeti se taj visinski disbalans između naše ekipe i Francuske. Naravno, fali nam Džonkel Džons koja je naš prvi centar, za razliku od prošle godine nema Marice Gajić, dok je Sara Heljić napustila pripreme zbog povrede i predstojeće operacije prednjih ligamenata. Takođe, nije igrala ni prvi plejmejker Matea Tavić zbog problema s leđima” – izjavio je Lojo pa dodao:

“Krenuli smo obrnutim redoslijedom, prvo smo otišli na prijateljske utakmice u Italiji bukvalno bez ijednog odrađenog treninga, zatim smo odigrali još četiri prijateljske utakmice uključujući ove dvije protiv Francuske. Nadam se da ćemo u završnoj fazi priprema prije odlaska u Australiju, koje ćemo odraditi na Vlašiću u trajanju 14-15 dana, podići formu na očekivani nivo, a kada se priključi Džons to će biti totalno druga priča”zaključio je selektor Bosne i Hercegovine.

Postavi odgovor