Kutlešić za MeridianSportBH: ''Nijanse i trenutno raspoloženje igrača će presuditi''

Košarkaši Zlatibora iz Čajetine će se u četvrtfinalu Druge ABA lige koja se održava u Skoplju sastati sa ekipom slovenačkog Heliosa. Igrač Zlatibora, Dušan Kutlešić, je za MeridianSportBH najavio taj susret.

Govorio je Dušan Kutlešić i o samom sistemu takmičenja u Drugoj ABA ligi, te istakao da sve ekipe imaju podjednaku šansu da dođu do trofeja, a nakon toga se osvrnuo i na sam meč sa Heliosom.

”Kao što svi učesnici kažu, specifičan je ovaj sistem takmičenja gdje sve ekipe imaju podjednaku šansu da se domognu trofeja. Tako da, to daje neku dodatnu draž i neku dozu neizvjesnosti koja će biti prisutna u Skoplju svih ovih takmičarskih dana. Bez obzira s koje pozicije ste ušli u plej-of, stiče se utisak da imate iste šanse kao i svaki drugi protivnik, da dođete do finala” – kazao je Kutlešić za naš portal, pa nastavio:

”Što se tiče Heliosa, odigrali smo prije dva mjeseca utakmicu u Banjaluci i kroz ranija izdanja Druge ABA lige smo igrali protiv njih i poznajemo se međusobno. Očekuje nas utakmica dvije slične ekipe, koje igraju sa malim brojem igrača u rotaciji i koji igraju brzu i modernu košarku. Očekujem jedan lijep duel, ali neizvjestan do samog kraja, gdje će neke nijanse i trenutno raspoloženje igrača presuditi i donijeti prevagu u korist jedne od ekipa.

Mi smo imali tu sreću i luksuz da smo ranije završili domaću ligu, tj. obezbijedili prvo mjesto, tako da smo posljednja dva-tri kola iskoristili da se pripremimo za ekipu Heliosa u smislu pripreme taktike i kako se suprostaviti njihovim igračima. Nadam se da smo spremni došli ovdje u Skoplje. Ali, ne u baš najboljem fizičkom stanju, jer već dva mjeseca igramo u skraćenoj rotaciji, a posljednju utakmicu u još skraćenijoj rotaciji. Tako da, moguće da će i ta fizička sprema odigrati veliku ulogu ovdje u Skoplju. Svakako se nadamo da ćemo na tu motivaciju izvući posljednje atome snage, kako na ovoj tako i na ostalim utakmicama, ako do njih dođe” – kazao je Kutlešić.

Utakmica između Zlatibora i Heliosa je na programu danas od 15 časova.

Postavi odgovor