Fernandez: "Biću iskren, ne možemo osvojiti Svjetsko prvenstvo"

Kapiten reprezentacije Španije, Rudi Fernandez, izjavio je da njegova reprezentacija neće osvojiti predstojeće Svjetsko prvenstvo koje se održava u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Španija brani svjetsku titulu osvojenu 2019. godine u Kini, a prije toga su se na krov svijeta popeli i 2006. godine. Treba istaći da je Rudi Fernandez bio član obje generacije koje su osvojile Svjetsko prvenstvo.

“Biću veoma iskren i transparentan. Ne želim da me neko pogrešno shvati, ali mislim da nećemo da osvojimo Svjetsko prvenstvo. Radićemo naravno na tome. Prošlog ljeta takođe nisam mislio da ćemo da osvojimo Evropsko prvenstvo, ali desilo se. Baš kao i 2019. godine. Kockice se poklope, u sportu dođu šanse. Ako ih iskoristiš, imaš dobre šanse da osvojiš trofej” – rekao je Fernandez, pa nastavio:

“Na EP nam niko nije davao šanse i nije nas smatrao favoritima, a igrali smo sve bolje i bolje. Na ovom SP moramo da vidimo koje su nam greške i da ih ispravimo. Govore nam da smo među pet najboljih ekipa. To nije tako loše ako pogledate timove kao što su Francuska, Njemačka, Kanada, SAD i Slovenija”.

Fernandez je upitan da li će igrati na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

“To će se desiti ako se budem dobro osjećao. Neću se povući iz nacionalnog tima poslije Igara. Ono što moram da uradim je da pomognem timu i ako selektor misli da ja to mogu, biću tu. Biću srećan ako se na mene računa i boriću se da budem u timu. U Realu ću tokom cijele sezone da radim da zaslužim to mjesto. Ako se to ne dogodi, ja i dalje imam posao. Pet Olimpijskih igara nije loše, zar ne?” – kazao je on.

Podsjetimo, Španija se nalazi u grupi G zajedno sa Brazilom, Iranom i Obalom Slonovače, sa kojom će odigrati prvu utakmicu 26. avgusta.

Postavi odgovor