O'Saliven najavio povlačenje iz snukera zbog poteza WST-a

Po mnogima najbolji snuker igrač u istoriji ovog sporta, Roni O’Saliven, mogao bi uskoro da okonča profesionalnu karijeru zbog poteza Svjetske snuker organizacije (WST).

Roni O’Saliven se suočava sa disciplinskim postupkom zbog kritikovanja Svjetskog snukera (WST) u vezi sa petoricom igrača kojima je prijetila kazna jer su odlučili da učestvuju na egzibicionom turniru u Makau, umjesto na Otvorenom prvenstvu Sjeverne Irske.

U pitanju su aktuelni svjetski šampion, Luka Bresel, kao i četvorostruku svjetski šampioni, Džon Higins i Mark Selbi, ali i Tepčaija Un-Nu i Ali Karter. O’Saliven je stao u njihovu odbranu te istakao da će se prestati baviti snukerom ukoliko WST bude zabranjivala igračima da provode više vremenu u Kini, koja je posljednjih godina doživjela snukerski procvat i sve je više ulaganja u taj sport u toj zemlji.

Takođe, gledaoci su itekako zainteresovani za dolazak igrača poput gore pomenutih, ali i ostalih velikana ovog sporta. Uz to, turniri u Kini donose ogromno zarade snuker igračima.

“Sada nemam opciju. Ako ne mogu da odem da radim ono što moram da radim – da igram mnogo u Kini, onda više nikada neću igrati. Sada smo na nekoj vrsti raskrsnice. Ovde u Velikoj Britaniji nema dovoljno da opravda trud koji ulažem. Kada odem u Kinu, igram u velikim salama, pred velikom publikom i za veliku novčanu nagradu i ja to volim” – rekao je O’Saliven, pa dodao:

“Ako dođe do toga da to više neći moći da radim ili mi nije dozvoljeno, onda vjerovatno neću igrati. Vjerovatno ću igrati kineski bilijar, pošto i dalje želim da igram snuker. I dalje želim štap u ruci”.

Bila bi zaista velika šteta da sedmostruki svjetski šampion prestane da se bavi snukerom, a vidjećemo kako će na ovo reagovati krovna snuker organizacija i da li će popustiti pod pritiskom najboljeg svih vremena.

Postavi odgovor