Stipčević okončao karijeru: "Jedan san je završio, a drugi počinje"

Bivši košarkaški reprezentativac Hrvatske, Rok Stipčević, završio je bogatu igračku karijeru.

Rok Stipčević je juče odigrao posljednje minute u dresu Krke iz Novog Mesta. Nakon još jedne vrlo dobre sezone u ovom klubu, Stipčević je ipak odlučio završiti igračku karijeru, a to je saopštio putem društvenih mreža.

“Davao sam sve od sebe i fizički i mentalno od sedme godine pa sve do danas. Sati i sati treninga, spavanje s loptom i pokušavanje biti najbolja verzija sebe na terenu i izvan njega. Nakon 20 godina profesionalne karijere došao je kraj ovog nevjerovatnog puta. Blagoslovljen sam koliko sam prijateljstava stvorio, uživao sam u svakoj sekundi. Jedan san je završio, a drugi počinje.

Tokom karijere naučio sam puno toga, a mladim igračima mogu samo poručiti da ako žele ostvariti ciljeve, naporan rad će im se isplatiti. Imajte svoj put, stalno i naporno radite i uspjećete. Niko vas ne može zaustaviti ako baš vjerujete i samo radite svaki dan. Uložite sve od sebe – ako radite na pola, nećete uspjeti. Dao sam sve košarci i nikada neću požaliti zbog toga” – napisao je Stipčević na “Instagramu“.

Stipčević je tokom bogate karijere nastupao u dresu Zadra, Borika, Cibone, Varese, milanske Olimpije, Pesara, Tofaša, rimskog Virtusa, Dinamo Sasarija, Ritasa, Fortituda te posljednje tri godine u dresu Krke sa kojom je uspio da izbori povratak u ABA ligu.

Nosio je idres hrvatske reprezentacije, sa kojom je osvojio zlato na Mediteranskim igrama 2009. godine, a u klupskoj karijeri dva puta je bio prvak Hrvatske, osvojio dva kupa u Hrvatskoj te po jedan u Litvaniji i Sloveniji.

Postavi odgovor