Vestbruk: ''Nije do mene, nisam dobio poštenu šansu''

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa, Rasel Vestbruk, govorio je za američke medije o njegovim odnosima sa klubom.

Rasel Vestbruk je u Lejkerse stigao kao veliko pojačanje, te se očekivalo da će ”Jezeraši” zajedno sa njim, Lebronom Džejmsom i Antonijem Dejvisom žariti i paliti NBA terenima. Međutim, desilo se upravo suprotno, pa Lejkersi nisu izborili čan ni učešće u plej-inu, a mnogi upravo Vestbruka smatraju za najvećeg krivca za to.

”Nisam siguran da sam ja bio problem. Kada sam tek došao ovdje, osjetio sam da nikad nisam dobio poštenu priliku samo da budem ono što treba da budem kako bih pomogao timu.

”Kada sam došao ovdje bio sam, nažalost, osoba o kojoj su smišljali priče ko sam, šta sam, šta radim, u šta vjerujem, a koje nisu istinite. Uvijek sam morao da se dokazujem, što po mom mišljenju nije pošteno. Nije bilo razloga da to radim” – rekao je Vestbruk.

Govorio je i o odnosu sa trenerom Frenkom Vogelom, koji je otpušten nakon posljednjeg meča Lejkersa u sezoni.

”Nisam siguran šta je bio njegov problem sa mnom ili nisam siguran zašto. Ne mogu da vam dam pravi odgovor zašto se nikad nismo povezali. To je nešto na šta on mora da odgovori. Imao sam osjećaj da moram da mu se dokažem i moje sposobnosti i šta mogu da uradim u ovoj igri. Nažalost, to nije bilo u mojim rukama” – kazao je on.

Vestbruk je ove sezone prosječno ubacivao 18,5 poena po meču, a uz to je imao i 7,4 skokova i 7,1 asistencija u prosjeku po utakmici.

Postavi odgovor