Cicipas: "Mogu samo da dodam da će nam nedostajati, poštujemo ih mnogo"

Grčki teniser Stefanos Cicipas komentarisao je novu generaciju tenisera, ali se osvrnuo i članova “velike trojke” koja je ostavila neizbrisiv trag u ovom sportu.

Prvi put od 2001. godine na turniru u Torontu nema nekog iz “velike trojke”, Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

“Ne znam šta da kažem, mogu samo da dodam da će nam nedostajati. Nisam razmišljao o tome. Vjerovatno osjećaju da nisu spremni da igraju, na njima je da odluče. Hajde da to prihvatimo, jer je to činjenica. Naravno da donose mnogo zbog navijača kada igraju, oni su razlog što mnogo ljudi dolazi na turnire. Njima pripada veliki dio zasluga za to gdje je tenis sada”izjavio je Cicipas pa dodao:

“Mislim da ima mjesta za nove zvijezde. Mnogo se o njima govorilo godinama u nazad i sve ovo pokazuje da se stvari polako mijenjaju. Gledamo kako različite generacije igrača iskoračuju i pokazuju za šta su sve sposobni. Zanimljivo je imati takvu varijaciju i smjenu na tronu, da tako kažem. Interesantno je za našu igru. Stvorili smo našu grupu navijača koji nas podržavaju, vole nas, i zbog nas su tu svaki meč. Želimo da im se odužimo”istakao je Grk pa se osvrnuo na članove “velike trojke”:

“Poštujemo ih mnogo, to ne kažem samo ja, siguran sam da svi među mladim igračima isto misle. Mnogo ih poštujemo. Odrasli smo gledajući njih, uzbuđeni smo što se takmičimo sa njima u ovoj eri tenisa.”

Stefanos Cicipas se trenutno takmiči na Mastersu u Torontu gdje ga danas očekuje duel osmine finala sa Rusom Karenom Hačanovom.

Postavi odgovor