Baždarević o preuzimanju Željezničara: "Srce mi je puno kada pričam o tom klubu"

Mehmed Baždarević je tokom gostovanja u emisiji “(Ne)uspjeh prvaka sa Mirzom Džombom” govorio o mogućnosti preuzimanja Željezničara.

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine te proslavljeni fudbaler Mehmed Baždarević je već tri godine bez trenerskog angažmana, a sada je istakao svoju želju i volju da se vrati fudbalu.

“Spreman sam itekako i kao nikad. Međutim, već drugu sezonu ne radim. Ponovo odluke koje nisu bile dobre. Imao sam neke ponude koje nisu bile dobre. Odlazak ponovo u nekakvu egzotičnu zemlju, to nije moja želja. Želio sam raditi u Evropi, bilo gdje, ali da to sve ima smisla. Nisam želio da idem zaraditi novac. Mogu da živim. Sve teže i teže ide. Dobivam ponude koje nisu adekvatne. Radim već dvije godine za moj Sochaux, sa mladim igračima, pokušavam dati ono što mogu. Pratim zbivanja i nove metode. Tu nema problema. Ne bojim se bilo kakvog fudbalskog izazova, ali vrijeme prolazi” rekao je Baždarević te pričao o mogućnosti dolaska u Željezničar: 

“Kada govorim o Želji, puno mi je srce. Tu sam se fudbalski rodio. Bila je želja u meni i još uvijek, ne da kažem da hoću pomoći Želji, hoću da radim u Želji, da dam nešto što mogu, što oni nemaju, što sam naučio kroz moje iskustvo. Hoće li biti ili neće, to ćemo vidjeti”.

Postavi odgovor