Foto dana: Novi dijamant za brušenje

Fudbaleri Brajtona savladali su ekipu Njukasla sa 3:1 u četvrtom kolu Premijer lige, a apsolutni junak meča bio je mlađani Evan Ferguson.

Momak rođen 2004. godine je briljirao na ovom susretu u svakom segmentu, a posebno onom što se od napadača najviše očekuje – golovi. Evan Ferguson je protiv Njukasla uspio da postigne het-trik i tako postao najmlađi igrač ovog kluba kome je to pošto za nogom.

Mrežu Njukasla je načeo u 27. minutu, a onda u razmaku od pet minuta u drugom poluvremenu – od 65. do 70. minuta – uspio da postigne još dva pogotka za ogromno oduševljenje saigrača i navijača na “Falmeru“.

Brajton posljednjih godina odlično radi sa igračima, što pokazuju i sjajni rezultati. Naravno, sa sjajnim rezultatima stižu i odlične ponude drugih timova za njihove igrače. Tako su, na primjer, prodali Aleksisa Mekalistera Liverpulu za 42 miliona evra, dok je Moises Kaisedo završio u Čelsiju za paprenih 112 miliona evra.

Izgleda da smo dobili još jednog igrača kojeg će Brajton skupo naplatiti, a to je Evan Ferguson. Ako nastavi sa ovakvom formom, a s obzirom da mu je tek 18 godina, možda bi mogao da sruši rekord Brajtona i za najskupljeg igrača.

Postavi odgovor