Džeko: "Još uvijek je sve otvoreno, idemo osvojiti nova tri boda"

Na stadionu “Bilino polje” u Zenici održana službena pres konferencija reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice sa Luksemburgom.

Nakon izlaganja selektora BiH, Faruka Hadžibegića, svoj komentar dao je i kapiten “Zmajeva“, Edin Džeko. Bh. tim je do sada u svim međusobnim duelima bio bolji od Luksemburga, a na pitanje da li će tako biti i sutra Džeko je odgovorio:

“Dosadašnji učinak protiv Luksemburga nam ništa ne znači, svaka utakmica je drugačija. Prije par mjeseci smo govorili o tome da ovo nije Luksemburg od prije desetak godina, a to su pokazali zadnjim rezultatima. Očekuje nas teška utakmica, ali mi smo spremni. Očekuje nas bitna utakmica u kojoj moramo pobijediti i osvojiti nova tri boda. Još uvijek je sve otvoreno”.

Džeko je dodao i to da poštuju protivnika, ali da pred bh. navijačima u Zenici moraju da pokažu više.

“Kad pogledate naš raspored igrali smo tri utakmice sa tri najbolja protivnika u grupi, očekivali smo barem bod više koji bi oduzeo Slovacima dva. Treba obratiti pažnju i na to da nam je nedostajalo par bitnih igrača. Sigurno da je ova sutrašnja utakmica ključna. Zadnje kvalifikacije su bile dobre za mlade igrače, da uđu u ekipu i steknu iskustvo igranja za nacionalni tim. Od njih se očekuje da uskoro budu nosioci igre. Zadnjih godina smo dobili dosta mladih igrača koji mogu biti bitni za budućnost, posebno na pozicijama gdje smo bili deficitarni. Na nama iskusnijim je da im pomognemo, ali svi treba da pokažu kvalitet na terenu. Cijenimo i respektujemo protivnika, ali igramo pred našim navijačima i moramo da pokažemo ono što se očekuje od nas” – naglasio je Džeko.

Bosna i Hercegovina će u utorak od 20.45 na “Bilinom polju” u Zenici dočekati selekciju Luksemburga.

Postavi odgovor