Stojković: "Krstajić će mi sutra biti neprijatelj"

Fudbalska reprezentacija Srbije stigla je u Razgrad gdje će u utorak protiv Bugarske igrati treći meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi ističe dobro raspoloženje po dolasku u Razgrad.

“U dobrom smo raspoloženju došli u Razgrad, drago mi je što smo ovdje, na novom lijepom stadionu, lijepom gradu. Kadrovske probleme nemamo, svi igrači su na dispoziciji. Igraće ti za koje smatram da mogu da igraju. Nema potcjenjivanja što se tiče bugarske reprezentacije, ja imam veliki respekt prema njima, vrlo su mladi i željni da se dokazuju. Moramo da budemo vrlo obazrivi, sa punim respektom. Tako ćemo se ponašati. Bugarski tim ima nekoliko odličnih igrača, prvo mislim na Despodova, Ilijeva, to su sve odlični igrači. Onaj ko ih potcijeni, imaće problem” – rekao je Piksi Stojković, pa je prokomentarisao i Mladena Krstajića na protivničkoj klupi:

“Prvi put se dešava u karijeri. Mladen Krstajić je moj veliki prijatelj, pravi trener, naravno da i bugarski tim i on imaju problema, nisu dobro startovali, učiniće sve da dođu do rezultata. Bićemo vrlo oprezni. Sutra ćemo biti sportski neprijatelji, a poslije utakmice ćemo i dalje ostati veliki prijatelji”.

Piksi naglašava da svaki meč Srbija mora igrati kao da je finale.

“Prije nego što smo krenuli u kvalifikacije, svaka utakmica za nas će biti finale. Sutrašnja utakmica protiv Bugarske je finale broj tri. Prva dva finala smo riješili u svoj korist, želimo da nastavimo u tom ritmu. Na terenu će se vidjeti šta su prednosti, a šta mane. Mi ćemo se truditi da pokušamo da naš stil igre bude taj koji je dominantan i koji će nam donijeti prednost. Na kraju krajeva, želimo da nastavimo sa dobrim rezultatima, jer smo u Razgrad došli da pobijedimo, ali neće biti lako u svakom slučaju” – rekao je Stojković, pa dodao:

“Moj prvi zadatak je da reprezentaciju Srbije spremim najbolje što mogu. I to je moj prioritet, kao neko ko brine o igri i o rezultatu. Skoncentrisan sam na moj dio posla. To šta drugi trener radi, to je čisto informacija i analiza, ali ne ulazim mnogo u to. Naravno da znam kako protivnik i sa čime raspolaže, sa čime trenira. Moram da upoznam igrače sa tim. Bitno je da imaju tačne informacije, da li će biti rotacije ili ne. U odsustvu naših najboljih napadača, mi moramo da pronađemo rješenje u napadu i pronaći ćemo ga. Jedan od njih dvojice će početi, Jovanović ili Joveljić. Ja sam siguran da će jedan od njih početi, a možda će i obojica početi”.

Utakmica je na programu u utorak od 20.45 časova.

Postavi odgovor