Katar na dlanu: MeridianSportBH direktno sa terena na Mundijalu

Sutra počinje Svjetsko prvenstvo u Kataru, a MeridianSportBH će imati imati ekskluzivne priče, fotke te video snimke iz ove bliskoistočne države jer će se tamo nalaziti naš novinar Marko Ivančević.

Katar će sutra od 17h na “Al Bajt” stadionu u Dohi otvoriti Mundijal utakmicom protiv Ekvadora otvoriti 22. Svjetsko prvenstvo od kada se prvo odigralo još daleke 1930. godine u Urugvaju.

Iako je Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine nadvijeno pričama te kontroverzama o korupciji, o tlačenju radnika i nepoštovanju njihovih ljudskih prava, isto će se ipak održati, a moramo se nadati da će fudbal na kraju da pobijedi sve loše stvari i da ćemo dobiti jedan kvalitetan turnir.

FIFA 2022 Svjetsko prvenstvo
Foto: Reuters/Handout

Naravno, ne pričamo o tome da se mnoge nepravde trebaju zaboraviti te se iskreno nadamo da će se za sve pronaći krivci i da će pravda o mnogim nedjelima izaći na vidjelo.

Bilo kako bilo, Mundijal počinje sutra od 16h po našem vremenu sa ceremonijom otvaranja turnira, te ćemo nakon 28 dana fudbala saznati ko će postati novi šampion svijeta.

Da li će to biti Francuska sa prvom odbranom titule šampiona svijeta još od 1962. godine kada je to uradio Brazil predvođen Peleom, ili Argentina sa Lionelom Mesijem, pa odgovor na to pitanje ćemo saznati 18. decembra u finalnom susretu.

Marko Ivančević
Foto: MeridianSportBH

Ono što sa sigurnošću možemo reći je da će MeridianSportBH direktno prenositi mundijalsku atmosferu iz Katara, jer će se tamo naći naš novinar Marko Ivančević.

Marko će direktno sa terena slati najsvježije informacije o tome kakva atmosfera vlada u fan zonama, fotografije tih doživljaja te video snimke i situacije vezanih za mundijalske mečeve.

Samim tim, Marku želimo srećan put i da se što bolje provede u Kataru te da se kući vrati sigurno i bezbjedno te sa bezbroj što pozitivnijih iskustava sa najveće smotre fudbalskih reprezentacija svijeta, to jest Svjetskog prvenstva.

MARKOVE PRIČE SA SVJETSKOG PRVENSTVA IZ KATARA:

MeridianSportBH u Kataru: Kocka je bačena

MeridianSportBH u Kataru: It’s (not) coming home, otkud Venecija u sred Dohe?

MeridianSportBH u Kataru: Lusail – poseban dio Dohe, Gdje je Mesi? Nedostaje nam

MeridianSportBH u Kataru: Dva lica u pet metara, pustinja ostavila Hrvatsku bez snage

MeridianSportBH u Kataru: Dan koji je trajao 36 sati

(FOTO) MeridianSportBH u Kataru: Pogled sa 62 sprata zasjenio fudbal

MeridianSportBH u Kataru: 0-10? 974

MeridianSportBH u Kataru: Hrvatska je fudbalska sila, Njemačka uz dosta sreće i dalje u igri

Postavi odgovor