Pešić progovorio o Miciću i Jokiću: "Nemam razloga da ne kažem pravu istinu"

Selektor Srbije, Svetislav Pešić, na Svjetskom prvenstvu neće moći računati na Nikolu Jokića i Vasilija Micića, a danas je na pres konferenciji govorio o toj temi.

Svetislav Pešić je objavio širi spisak igrača koji će konkurisati za Svjetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i na Filipinima. Kao što je od ranije poznato, na tom spisku se nisu našli Nikola Jokić i Vasilije Micić.

“Što se Micića tiče, dugo smo razgovarali sa njim i on je zamolio da ove godine preskoči. Imao je tešku sezonu, sa puno povreda… Potpisao je novi ugovor, obnovio je povredu ramena, nalazi se pod terapijama… Njegovo stanje nije dobro i ne možemo da računamo na njega” – rekao je Pešić, pa se dotakao i Nikole Jokića:

“Sa Jokićem je obavljeno nekoliko razgovora i to je bio najbolji razgovor. Što se njega tiče, on se istrošio i mentalno i fizički tokom NBA sezone i nije spreman da preuzme odgovornost onako kako se od njega očekuje”.

Zatim je nastavio:

“Ne bih ja tako dizao emotivne parole, mi smo na tu temu poprilično jasno govorili tokom prozora, ne vraćamo se šta je bilo i kako je bilo. Gledamo da svi ovi momci, koji su prihvatili poziv, da iskoriste šansu. Ja sam siguran da se oni raduju pozivu, a neki igrači koje smo ovdje spomenuli, nema nikakvih tajni. Pretpostavljam da su drugi navijači razočarani, jer se misli da se ne kaže prava istina, ali prave istine nema. Istina je ovo što ja saopštavam. Nemam razlog da ne kažem pravu istinu. Sa svim igračima je obavljen razgovor. Prioriteti u životu su se promijenili, nisu to prioriteti kao pre 20 godina, a i tada je bilo otkazivanja. I u generaciji Saše (Danilović) i prije Saše. Uvijek je bilo otkazivanja. Legende su otkazivale, jer nisu bile fizički i mentalno spremne. Uvijek postoje subjektivni razlozi.

Razgovorili su bili na gospodskom nivou, drugarskom, prihvatam to. Žao mi je, kao što je i vama. Naravno da sam malo razočaran kada važni igrači ne mogu da igraju. Naši ciljevi se neće mijenjati. Ostaju isti, želimo da idemo na Olimpijske igre po svaku cijenu. Svi su spremni da daju maksimum”.

Srbija će igrati u Manili u Grupi B sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom.

Postavi odgovor