Legenda Hajduka: "Zar treba sad da kažem da nisam igrao za Jugoslaviju da bih se nekom dodvoravao?"

Proslavljeni jugoslovenski fudbaler i legenda Hajduka, Ivan Gudelj, bio je gost na Ulcinjskom mundijalu prijateljstva, koji je trajao od 25. do 29. novembra.

Ulcinjski mundijal prijateljstva je okupio brojne sportske legende, a između ostalih je bio prisutan i Ivan Gudelj, koji je održao vrlo zanimljiv govor.

“Ovakvi događaji kao ovdje u Ulcinju služe da se okupljamo i podsjećamo da fudbal i sport u cjelini imaju veliku istoriju na ovim prostorima. Kroz sve ove sadašnje države ili bivšu Jugoslaviju prošla je sila velikih igrača. To je istorija, a nju ne možemo brisati. Šta, da li bih ja sada trebalo da kažem da nisam igrao u reprezentaciji Jugoslavije da bih se dodvoravao nekome? To su gluposti! Pa, bila je čast igrati za reprezentaciju koja je predstavljala 22 miliona ljudi” – rekao je Gudelj, pa se zatim osvrnuo i na svoj Hajduk:

“Hajduk je poseban klub, to pokazuju navijači koji su nešto… Ja bih rekao ovako – navijači i Hajduk su jedna duša i jedno tijelo. Hajduk od 2005. nije bio šampion. Mislim da je vrijeme za to ove godine i da postoje sve predispozicije, a kad se to dogodi, svi dođite u Split da doživite tu atmosferu i vidite šta će ti predivni navijači prirediti”.

Gudelj je od 1979. do 1986. godine nastupao za Hajduk, za koji je odigrao 180 utakmica te postigao 38 golova. Nažalost, u 26. godini je morao da okonča karijeru.

Tokom utakmice sa Crvenom Zvezdom 1986. godine na “Poljudu”, Gudelj se srušio na centru, a ispostaviće se dugo nakon toga da su to bile posljednje minute koje je odigrao u karijeri. Ubrzo mu je dijagnostifikovan hepatitis, u dva navrata prerano se vraćao treninzima, što je bilo pogubno za njega i na kraju je morao odustati od igranja fudbala.

Postavi odgovor