Bivši saigrač o Mesiju: "Nije bilo prijatno trenirati s njim, drugačiji je od Ronaldinja"

Nekadašnji igrač rezervnog tima katalonskog velikana Andrea Orlandi govorio je o samom početku karijere Lionela Mesija i dešavanjima na treninzima koji su od samog starta govorili da će Argentinac biti veliki igrač. 

Orlandi trenutno radi kao fudbalski analitičar za “Primeru”, a njegove riječi prenio je “Goal”:

“Nije bilo prijatno trenirati sa Mesijem kada je on imao 17-18 godina. Niste mogli da dobijete loptu pored njega, počeo bi da vas ’grize’ kako bi vam je oduzeo. Vidjelo da će od njega postati odličan igrač, ali nisam očekivao da će biti najbolji u fudbalskoj istoriji. U to vrijeme Ronaldinjo je bio neko o kome su svi govorili kao najboljem u smislu čistog kvaliteta. Međutim, Mesi je bio drugačiji od njega” – konstatovao je Orlandi, a zatim se nadovezao:

“On se nije ’hvalisao’ dok je igrao, ali bi znao da sakrije loptu više od bilo koga. On ima nevjerovatne sitne pokrete, veoma je pametan kada se oslobađa pritiska. Ne možete da ga usmjeravate na slabiju nogu jer je sjajan i svejedno mu je kojom nogu će uputiti šut ili dodavanje. Ne možete ni da ga faulirate jer ne možete da mu se približite“.

Ovakva usporedba inspirisana je “El Klasikom” koji je na programu večeras od 21 čas u kojem će “Kraljevski klub” na domaćem terenu katalonskom sastavu pokušati pomrsiti račune kako bi ih prestigli i došli nadomak prve pozicije na kojoj se nalazi madridski Atletiko.

Postavi odgovor