Da li Mitrović zaslužuje više od Fulama?

Aleksandar Mitrović je ove sezone postavio novi rekord Čempionšipa po broju postignutih golova, odveo je pred sam kraj 2021. godine Srbiju u Katar i od naredne takmičarske sezone će ponovo igrati sa svojim Fulamom Premijer ligu Engleske.

Nevjerovatnu sezonu je Aleksandar Mitrović imao iza sebe. Ponovo je uveo Fulam u Premijer ligu Engleske i nemilice je rešetao mreže klubova u Čempionšipu.

Koliko je nemilosrdan bio, govori činjenica da je postigao 43 gola u sezoni oborivši pri tome dva rekorda, onaj nešto skoriji od Ajvana Tonija od 31, te onaj nešto malo stariji koji je postavio Gaj Vitingem sa 42 pogotka u jednoj sezoni drugog ranga Engleske.

RTS770SH
Foto: Reuters/Peter Cziborra

Pored toga, Mitrović je golom protiv Portugala koji je odlučio direktnog putnika na Mundijal u Kataru postao apsolutni heroj Srbije i time se urezao u srca svih navijača države.

Ipak, mnogi već postavljaju pitanje, kako kroz digitalne medije, štampu te putem društvenih mreža, a ono glasi: “Da li Mitrović zaslužuje više od Fulama?”.

Takođe, javljaju se i mnogi cinici, to jest oni koji ne vjeruju da popularni “Mitrogol” ima ono nešto što treba imati svaki vrhunski igrač u Premijer ligi Engleske.

Mnogo nevjere u Mitrovića dolazi zbog njegovih prethodnih boravaka u elitnom društvu engleskih timova, kada je ovaj centarfor rodom iz Smedereva nastupao prvo u dresu Njukasla, pa onda u redovima svog sadašnjeg tima.

U te tri i po sezone, koliko je Mitrović igrao na premijerligaškim terenima, Srbin se upisao u listu strijelaca 24 puta i to na 104 odigrane utakmice.

To sigurno da nije dobar prosjek, pogotovo zbog onoga što on radi u Čempionšipu, ali moramo se sjetiti da se u svakoj sezoni Premijer lige koju je odigrao, Mitrović nalazio u redovima timova koji se bore za opstanak.

Prvo u Njukaslu pod vođstvom Rafe Beniteza, pa onda u Fulamu pod liderstvom nekolicine trenera koji su ga pored loše igre tima često i stavljali na klupu.

Svi ti faktori su doprinijeli tome da Mitrović ima jako lošu golgetersku sliku u Premijer ligi Engleske, te da se mnogi pitaju da li on posjeduje dovoljan kvalitet.

Isto tako sa druge strane, Mitrović dobija i veliku podršku te mnogi smatraju da on već ovog ljeta treba da promijeni sredinu i da se ne treba upuštati u još jednu borbu za opstanak u elitnom rangu.

Mitrovic Aleksandar
Foto: Action Images/Matthew Childs

Mitrović kako stvari stoje neće mijenjati svoju fudbalsku sredinu jer je na ljeto 2021. godine potpisao petogodišnji ugovor sa Fulamom i sigurno je da bi ovaj londonski klub tražio veliku novčanu sumu za ovog 27-godišnjeg centarfora.

On će sigurno htjeti dokazati svima koji sumnjaju u njega da može biti jedan od boljih napadača i time konačno zapušiti usta mnogim kritičarima na “Ostrvu”.

Nama ostaje da gledamo ishod naredne sezone Premijer lige Engleske, jer Mitrović prema svemu sudeći tu i ostaje, i da vidimo šta može najbolji strijelac reprezentacije Srbije u istoriji.

I da, da i dalje tokom ljetnjeg transfer roka bar postavljamo pitanje, da li Mitrović konačno zaslužuje nešto više od Fulama, jer uz dužno poštovanje prema ovom timu, Srbin ih je prema mišljenju mnogih odavno prerastao.

Postavi odgovor