Pamić: "Dinamo nije isto što i Zrinjski ili Rijeka"

Bivši trener GOŠK-a Igor Pamić komentarisao je prelazak Sergeja Jakirovića iz Rijeke u Dinamo.

Mnogo komentara pokrenuo je Jakirovićev prelazak u Dinamo. U Rijeci smatraju da je Jakirović loše postupio, pošto je ekipu ostavio na cijedilu dva dana prije ključne utakmice protiv Lila. S druge strane, Jakirović je svoj prelazak objasnio čisto sportskim ambicijama.

Isto smatram da, ako je otišao na taj način, da definitivno nije bilo korektno prema Rijeci, da se to treba odraditi na drugačiji način. A istovremeno razumijem Jakira jer je Dinamo sigurno bolji klub, s boljom nekom budućnošću i za njega kao trenera i otvaraju mu se sigurno novi horizonti što se tiče trenerske karijere. Tako da to donekle razumijem, osim način na koji je to napravio. I još jednu bih stvar rekao: Dinamo ipak nije Rijeka i nije Zrinjski, tako da me baš interesira kako će se to odvijati u Dinamu” – rekao je Igor Pamić za radio Mrežnica i dodao:

“Poznajete situaciju sa mnom. Ja sam prije 14 godina bio trener u Karlovcu i u 2. ligi sam dobio poziv Rijeke, tada prvoligaša, jednog ekstra kluba u tom momentu u odnosu na Karlovac. Međutim, ostao sam u Karlovcu jer sam nekome dao riječ, nekome sam dao ruku. Rijeka je, na kraju krajeva, klub iz 1. lige, odličan klub, koji ti je dao jednu situaciju, znači najbolji klub kojeg je Jakirović do sada trenirao, i ja sigurno ne bih otišao. Ne bih otišao i pustio Rijeku sada u tim okolnostima, poznavajući sebe – sto posto! Čekao bih drugi moment za odlazak u Dinamo, ali opet, kažem, svatko to radi na svoj način, to je osobna stvar, on je tako odlučio i ja mu želim svu sreću”.

Jakirović će u Dinamu debitovati već u četvrtak u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Sparte.

Postavi odgovor