Kampaco optimističan: "To treba da bude ohrabrenje"

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet su u petak naveče poraženi od Barselone u 29. kolu Evrolige sa 85:79, ali je plejmejker crveno-bijelih Fakundo Kampaco ipak optimističan kada je budućnost ekipe u pitanju.

Sjajno je protiv Barselone odigrao plejmejker Crvene zvezde Meridianbet, Fakundo Kampaco, koji je ubacio 24 poena. On je u izjavi za “Sport klub” rekao da samo radom Zvezda može izaći iz krize.

“Da nastavimo da se borimo i da nastavimo da radimo. Najbolje što sada možemo da uradimo jeste da razmišljamo o onome što slijedi. Sutra raditi, trenirati, misliti o sljedećoj utakmici. Pogledaćemo video da ustanovimo šta smo radili dobro, a šta loše. Jedini način da uđemo u dobru seriju jeste da radimo, da radimo i da mislimo o sutrašnjem danu” – rekao je Kampaco.

Kampaco smatra da su pred Crvenom zvezdom Meridianbet bolji dani.

“Jeste. Zato što smo se borili i zato što smo u određenim periodima igrali na pravi način. Bilo je intervala u kojima smo se dobro branili i dobro napadali, ali malo nam nedostaje. Volim da se usredsredim na stvari koje smo dobro radili, a bilo ih je mnogo, čim smo bili ravnopravni sve do samog finiša. To treba da bude ohrabrenje” – kazao je plejmejker crveno-bijelih.

Zvezda je trenutno na 14. poziciji na tabeli Evrolige, a imaju 12 pobjeda i 17 izgubljenih mečeva. Postoje teoretske šanse da se nađu u top8, ali bi mnoge stvari trebale da se poklope da bi se tako nešto desilo u posljednjih pet utakmica.

Postavi odgovor