Komesar ABA lige govorio o kazni za Lesora

Komesar ABA lige, Milija Vojinović, govorio je na o kazni za Matijasa Lesora nakon udaranja Filipa Petruševa tokom Večitog derbija.

Centar Partizana je dobio suspenziju od tri meča uz novčanu kaznu od 10 hiljada evra.

“Mislim da je kazna po disciplinskom pravilniku ABA lige, odluku je donio disciplinski sudija. Sve se odluke donose po internoj dokumentaciji koju donose klubovi. Kazna za slučaj Matijasa Lesora je utemeljena u disciplinksom pravilniku. Jedan klub misli da je prestroga, jedan da je blaga. Meni je žao što se to desilo, bacilo senku na utakmicu gdje je oboren rekord po broju gledalaca u ABA ligi” – rekao je Vojinović za “TV Prva“, pa je dodao:

“Nije ovo prvi slučaj da se dešavaju i u ABA ligi i u drugim ligama slični incidenti. Ne bih komentarisao odluku disciplinskog sudije. Očekujem da će smiriti strasti. Da će kazna izazvati pozitivne efekte, ne samo pod velom toga što se samo desila. Predstavnici oba kluba i mi unutar ABA lige apelujemo da bude fer-plej”.

Potvrdio je da će Lesora biti na odloženoj utakmici protiv Budućnosti.

“Utakmica između Budućnosti i Partizana je odložena zbog predsjedničkih izbora u Crnog Gori, a ‘Morača‘ je glasačko mjesto. Pomjerili smo utakmicu na zahtjev Budućnosti, te će Lesor moći da igra protiv Budućnosti” – potvrdio je Vojinović.

Postavi odgovor