Krezo: "Cilj nam je proći grupu na Evropskom prvenstvu"

Selektor futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivo Krezo rekao je u intervjuu za “Reprezentacija.ba” da je cilj da se na Evropskom prvenstvu najmanje prođe grupa. 

Futsaleri Bosne i Hercegovine i dalje ne znaju ko su im rivali u grupi, dok se ne odigraju baraž mečevi, a Krezo ističe da još ne mogu dogovoriti protivnike u prijateljskim duelima, dok ne vide sastave grupa.

Najveći je problem što već imamo jedan turnir na kojem ćemo nastupati, a još ne možemo dogovarati dalje protivnike dok ne vidimo s kim ćemo biti u grupi. U interesu nam je da to budu što jači i bolji protivnici. Preostalo je još da Srbija i Bjelorusija odigraju tu utakmicu baraža. Traži se posljednji učesnik Eura. Potrudićemo se da ne budemo prolaznici i molićemo Boga da dobijemo prikladne protivnike. Cilj nam je najmanje da prođemo grupu. Favoriti? Standardno, zna se da su Portugal, Španija i Rusija naročito kvalitetne selekcije. Fokusiraćemo se na sebe. Već krajem septembra nas čeka pripremni turnir u Umagu” – izjavio je Krezo.

 Krezo se nada da će svi igrači spremni dočekati Evropsko prvenstvo koje se igra od 19. januara do 6. februara.

Postavi odgovor