O'Salivenu stiglo pismo krovne snuker organizacije: Tjeraju ga iz snukera?

Po mnogima najbolji snuker igrač svih vremena, Roni O’Saliven, nedavno je kritikovao Svjetsku snuker organizaciju (WST) zbog stava o petorici igrača koji su odlučili da učestvuju na egzibicionom turniru u Makau, umjesto na Otvorenom prvenstvu Sjeverne Irske.

Zbog toga se Roni O’Saliven suočava sa disciplinskim postupkom koji je stigao od strane WST-a, a čak je nedavno zbog njihovog stava zaprijetio da će prestati da se bavi snukerom ukoliko se njihova politika ne promijeni.

Sada je popularni “The Rocket” otkrio da je dobio pismo od WST-a u kojem su ga kritikovali zbog toga, čime mu možda i indirektno žele poručiti da više nije dobrodošao u snukeru pod njihovim okriljem.

“Pismo koje su mi poslali nije bilo baš lijepo. Mislim da sam učinio mnogo dobrog za snuker. Očekivao bih da neko kaže: ‘Znaš šta, mislimo da si mnogo uradio za ovu igru, sviđa nam se ono što pružaš’. Nikada nisam dobio pismo u kome me pohvaljuju. Sve što dobijam je pismo u kome kažu: ‘Uradio si ovo i ono loše’. Nisam pričao ni sa kim iz Svjetskog snukera 10 godina i nikada neću doprijeti do njih pošto znam da takva kultura nije za mene” – rekao je Roni O’Saliven.

Podsjetimo, disciplinski postupak protiv petorice igrača – aktuelnog svjetskog šampiona Luke Bresela, četverostrukih svjetskih prvaka Džona Higinsa i Marka Selbija, kao i Tepčaije Un Nua i Alija Kartera izbjegnut je jer je događaj u Makau prebačen za decembar uz dozvolu Svjetskog snukera. O’Saliven ih je podržao u oktobru, zbog čega je na kraju pokrenut disciplinski postupak protiv njega.

Nema sumnje da ovim potezom Svjetska snuker organizacija šteti sama sebi, pošto nije baš pametno voditi bitku protiv igrača koji je bukvalno najviše zaslužan za to što je snuker danas to što jeste i zbog kojeg su ljudi i zavoljeli ovaj predivni sport.

Postavi odgovor