Petrović: "Ovo je za naše Ultrase, za sve one koji vole klub, ovo je derbi"

Šef stručnog štaba Zrinjskog Željko Petrović je prokomentarisao pobjedu protiv Veleža.

Zrinjski je danas ugostio Velež u gradskom derbiju Mostara te ih je savladao sa 1:0, a osvrt na taj meč je dao i trener domaćih Željko Petrović.

“Za nas je najvažnije bilo da dobijemo ovu utakmicu. Ovo je za naše ‘Ultrase’, za sve one koji vole klub, ovo je derbi. Ostvarili smo naš cilj i uzeli tri boda. Naravno imali smo još dobrih šansi, dva puta smo izašli jedan na jedan. Trebao je to na vrijeme da zabije Malekinušić, ali dobro pobjeda je tu, interesantna utakmica”rekao je Petrović i dodao:

“Oni su ekipa koja zna da igra, mi smo tim koji zna da igra i zadovoljni smo sa tri boda. Ne znam da li smo mi imali dosta sreće, jer mislim da smo imali više nesreće u Modriči tokom 96. minute ili ovdje protiv Borca kada smo odigrali dobro pa smo izgubili. Dobro to su prve tri, četiri ekipe lige, gdje detalji odlučuju utakmicu. Danas smo dobili, sljedeći put će neko drugi, to je tako u našem sportu”.

Takođe, Petrović je u komentaru poslije utakmice odgovorio i na pitanje novinara “ArenaSporTV” i o tome da li su odustali od osvajanja Premijer lige Bosne i Hercegovine.

“Pa ne odustajemo. Ja sam već to rekao, ako si sportista onda ne odustaješ nikada. Ali, ja mislim da će ovo sve biti dobro. Borimo se koliko možemo da se borimo, da li ćemo uspjeti ne znamo, ali važno je da smo danas trijumfovali”zaključio je Petrović.

Tablice omogućuje Sofascore

Postavi odgovor