Foda nije krio nezadovoljstvo nakon poraza: "Napadali su nas kako su htjeli"

Austrijski selektor Franko Foda nije imao razloga za zadovoljstvo nakon poraza svoje ekipe protiv Holandije u okviru grupne faze Evropskog prvenstva. 

Fudbaleri Austrije blijedo su izgledali u današnjem porazu protiv Holandije koja je i pored velikog broja promašaja uspjela pobijediti s 2:0. Razočaran viđenim od svojih igrača na terenu bio je i austrijski selektor Franko Foda. 

“Pravili smo greške u prvom poluvremenu i to je jako loše izgledalo. Na neočekivano loš način smo protivniku predavali loptu i omogućavali im da često grade svoje napade iz početne faze. Stvarno smo do te pauze od 15 minuta dopuštali Holanđanima da nas napadnu kako su oni birali da to rade” – rekao je Foda.

“Par puta smo se pojavili u posljednjoj trećini terena, ali smo tada bezuspješno ubacivali loptu pred njihov gol. Jednostavno nismo kreirali dovoljno prilika na osnovu kojih bismo se nečemu mogli nadati. U nekim situacijama nismo na vrijeme ubacivali, u drugim smo kasno šutirali ili uopšte nismo uputili udarac ka golu. Nismo bili dovoljno posvećeni utakmici, a samim tim ovo što smo radili nije imalo nikakvog smisla. Prema naprijed smo bili jako loši” – zaključio je Foda. 

Austrija je u prve dvije utakmice upisala jednu pobjedu, te će se za drugo mjesto u grupi boriti s Ukrajinom u posljednjoj utakmici grupne faze. 

Postavi odgovor