Doktorska disertacija Gudmundsona: Desetkovani Island preslišao Francusku, Halgrimson začarao gol

Rukometaši Islanda savladali su favorizovanu Francusku rezultatom 29:21 (17:10) u okviru druge utakimce grupe 1 druge faze Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj. Za igrača utakmice proglašen je Viktor Gisli Halgrimson koji je imao 15 odbrana.

Island je u ovu utakmicu ušao bez čak sedam standardnih rukometaša, među kojima su i Aron Palmarson i Janus Smarason, te je selektor Gudmundur Gudmundson ispred sebe imao izuzetno težak zadatak.

Od desete minute krenula je serija Islanda koji je prvo poveo sa 10:5, a zahvaljujući raspoloženim Vigu Kristjansenu i Omaru Magnusonu, kao i Viktoru Halgrimsonu koji je sve branio u prvom dijelu, Islanđani su došli na 17:10 na poluvremenu.

U nastavku se očekivala bolja igra “Trikolora”, ali do toga nije došlo, te su hrabri Islanđani na kraju slavili rezultatom .

Najefikasniji na meču bio je Magnuson sa 10 postignutih golova.

U prvih deset minuta utakmice igralo se gol za gol, a onda je Island napravio seriju od 4:0, najviše zahvaljujući Vigu Kristjansenu koji je u tim momentima postigao četiri pogotka i djelovao potpuno nezaustavljivo.

Ono što svakako treba pomenuti, jeste nevjerovatno raspoloženi golman Islanda Viktor Gisli Halgrimson koji je sakupio čak devet odbrana.

U završnici prvog dijela novom serijom od 4:0 Island je došao i do najveće prednosti na meču od +8 (17:9), a na odmor se otišlo golom Uge Deskata koij je postigao četiri gola u provm poluvremenu.

Najefikasniji bio je Omar Ingi Magnuson sa osam golova za prvih 30 minuta.

U nastavku mnogi ljubitelji rukometa sigurno su očekivali bolju igru Francuske. Možda su se i Francuzi razdrmali, ali protiv raspoloženih Islanđana se nije moglo.

Utakmica je završena rezultatom 29:21. Magnuson je postigao 10 golova, dok je Kristjanson dodao 9. U poraženoj ekipi Francuske po pet golova na svom kontu imali su Mine, Turna i Deska.

Narednu utakmicu Francuska će igrati protiv Crne Gore, dok će Island na megdan Hrvatskoj.

FRANCUSKA – ISLAND 21:29 (10:17)

Francuska: Žerar (pet odbrana), Pardan (osam odbrana), Lene 1, Mine 5, Lagard 2, Ričardson, Mem 1, Turna 5, Karabatić 1, Mae, Fabregas, Deska 5, Porte, Kunko, Nahi, Konan, Monar 1.

Island: Bjorgvinson (bez odbrane), Halgrimson (15 odbrana), Jonson, Kristjanson 9, Gislason, Gudmundson, Magnuson 10, Vidarson 4, Arnarson 1, Gudjonson 2, Einarson 1, Porkelson, Asgeirson 2, Torkelson, Ingason.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Postavi odgovor