Ernangomez već viđen u Realu, ali se u trku umiješala i Barselona

Reprezentativac Španije, Vili Ernangomez, mogao bi ovog ljeta da se vrati u Evropu.

Vili Ernangomez je nedavno izrazio želju da se iz NBA lige vrati u Evropu, a naravno da su se odmah javili potencijalni klubovi za njegov potpis.

Kako pišu mediji iz Španije, Barselona i Real Madrid su za sada najuporniji i vode žestoku borbu oko toga da Ernangomez potpiše za jedan od ova dva velikana.

Ernangomez je kazao da želi da zaigra baš u Endesa ligi, a Real mu je prvi ponudio ugovor i već je viđeno gdje će on nastaviti karijeru. Međutim, u međuvremenu se u trku za njegov potpis uključila i Barselona, ali zbog finansijske situacije će teško moći da pariraju Madriđanima.

U prilog Real Madridu ide i to što oni polažu prava na njegov potpis. Prema pravilima ACB lige, Barseloninu ponudu Real Madrid može da izjednači u narednih deset dana kada ćemo i imati više informacija oko njegovog novog kluba, kao i visine obeštećenja ukoliko isto bude postojalo.

Ernangomez je nastupao za Real do 2016. godine, a onda je odlučio da se okuša u NBA ligi gdje je nastupao za Njujork Nikse, Šarlot Hornetse i Nju Orleans Pelikanse.

Postavi odgovor