Spahić: ''Tuzla siti je favorit, šteta što dočekujemo derbi u različitim raspoloženjima''

Fudbaleri Slobode će u okviru 30. kola Premijer lige BiH na ”Tušnju” odigrati derbi protiv Tuzla sitija. Šef stručnog štaba Slobode, Amir Spahić, obratio se medijima pred ovaj susret.

Amir Spahić je kazao da je Tuzla siti favorit, ali da će njegovi igrači dati sve od sebe na ovom meču.

”Prije svega, iskoristio bih priliku da čestitam Tuzla Sitiju na plasmanu u Evropu, blizu su, to je već stvar par bodova. Dugoročno ulaganje u klub se isplatilo. Šteta što dočekujemo ovaj derbi u različitim raspoloženjima, znamo da smo mi u grčevitoj borbi za opstanak, gdje nam je svaki bod potreban. Sigurno kada se igra pod moranjem, tu nema neke ljepote u fudbalu. Žao mi je radi toga, da smo barem ranije riješili pitanje opstanka, pa da to sutra bude istinski spektakl. Što se tiče sutrašnje utakmice, sigurno da je Tuzla Siti favorit, ne samo na papiru nego i igračkim kvalitetom. Međutim, naravno da ćemo mi dati sve od sebe” – rekao je Spahić na pres konferenciji.

Napadač Slobode, Mirsad Ramić, takođe je dao svoj komentar pred sutrašnji susret.

”Šef je rekao većinu stvari, sutra nas očekuje teška utakmica. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe, svaki bod nam je važan. Do kraja imamo težak raspored, ali sigurno da i mi posjedujemo neki kvalitet jer smo i prije dobijali ekipe iz vrha tako da se nadam sutra dobrom angažmanu i malo sreće, koju treba i zaslužiti, ali vidjećemo” – kazao je Ramić.

Utakmica između Tuzla sitija i Slobode je na programu u srijedu od 17 časova.

Postavi odgovor