Milošević: "Za dvije godine uz dosta mladih igrača se može napraviti dobar i jak tim"

Bivši selektor Bosne i Hercegovine, Savo Milošević rekao je u intervjuu za “Sportske.ba” da se za dvije godine s ovim mladim igračima može napraviti rezultat.

On je naveo da nije želio da ostane ako nema apsolutnu podršku i suštinski njegova je odluka bila da ode.

“Juče sam bio sa predsjednikom i mislim da je situacija komplikovana. Mislim da ne bi bilo mira za reprezentaciju i sigurno da je ovo najbolja odluka za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Nisam želio da ostanem ako nemam apsolutnu podršku. Želio sam da pomognem, ali koliko sam pomogao ne znam to je na drugima da sude. Neću da budem negdje što nema smisla i nekog napretka. Suštinski je to moja odluka i sve je prošlo maksimalno korektno sa obje strane. Imao sam maksimalnu podršku svih šest mjeseci od strane svih iz Saveza i mislim da smo zbog toga bili blizu” – rekao je Milošević i dodao:

“Ja sam osjetio da ne bi bilo mira. Ja mislim da je ova ekipa dohvatila svoj trenutni vrhunac. Mi smo postigli jedan dobar nivo za duel protiv Ukrajine. Ovo je dobra grupa i mislim da naredne dvije godine ne treba insistirati na rezultatu. Jer za dvije godine uz dosta mladih igrača se može napraviti dobar i jak tim. To zahtjeva vrijeme i mir. Ovdje je svaki negativan rezultat pakao i tu dođe politička konotacija i sve. Ovdje su mnogo komplikovanije stvari nego u drugim Savezu”.

Nakon toga se dotakao igrača koji su igrali za repezentaciju.

“Kada je riječ o ekipi, oduševljen sam ekipom i njihovom reakcijom. Mislim da smo stekli povjerenje i više od toga, zaista sam zavolio te momke. Ja nisam čovjek koji odvaja profesionalno od emocija. Oni su pokazali protiv Ukrajine da im je stalo i da su spremni da se bore. Ko god iole gleda realno i želi da gleda objektivno, onda su vidjeli da su ti momci izgarali na terenu” – kazao je on i nastavio: 

“Moja sreća kao selektora je bila da sam kao kapitena imao Edina Džeku. Svi su fenomenalni momci i lako se dogovoriti sa njima jer su veliki favoriti. ne bih samo govorio o Džeki, već o Pjaniću i Kolašincu koji su također naši kapiteni. Imao sam tri fenomenalne ličnosti, ljudi na svom mjestu, vrhunski profesionalci koji su meni bili velika pomoć i veliko olakšanje da i ja pokušam nešto da napravim. Od igrača koji dolaze, očekujem velike stvari i ne sumnjam da ostaju momci poput Dedića, Demirovića, i posebno govorio o Ivanu Bašiću koji ima karakter i srce lidera. Ima dosta momaka koji imaju solidan staž, poput Ahmedhodžića, Hadžikadunića i ostalih koji su pokazali da mogu na ozbiljnom nivou da pokažu.

Hajradinović može da da mnogo još reprezentaciji, pa i za Rahmanovića koji ima ozbiljan kvalitet i on može jako ozbiljno da igra. To je jedna baza i kostur reprezentacije, koji bi uz tri-četiri klinca mogli biti odlični. Jako je bitan njihov karakter, jer su svi zaista odlični momci.

Dedić je fenomenalan, prvenstveno kao momak. Mislim da je svako vidio o kakvom je igraču riječ i ja nisam neki stručnjak kad kažem da će on napraviti ogromnu karijeru”.

Najveći kandidat za preuzmanje nacionalnog tima je Sergej Barbarez.

Postavi odgovor